Teràpia en grup

0 Review

Sartre deia, “l’infern són els altres”,. Molts de les nostres pors apareixen davant els altres, davant una dona, davant un home, davant un cap, davant una munió. No som els mateixos en solitud que en contacte amb el món. Les nostres màximes dificultats i fonts de sofriment solen estar vinculades al relacional, al contacte amb l’altre. Un grup de teràpia és un lloc privilegiat per prendre consciència d’aquestes dificultats i millorar-les.

Beneficis de la teràpia en grup

 1. Aprenc d’experiències dels altres: Aprenem del que aporta l’altre, de la seva experiència real. L’expressat per l’altre ens ressona, ens identifiquem en les seves emocions i el seu relat, en l’igual i en el diferent. El grup guanya experiència amb cada integrant, se’ns eixampla el món i la consciència.
 2. Tenir l’experiència de no sentir-me jutjat: És una de les principals normes dins dels grups de Teràpia Gestalt, no jutjar, simplement reconèixer l’experiència de l’altre. Cada integrant té les seves pròpies dificultats i no estem en el grup per jutjar, aprovar o rebutjar a l’altre sinó per acompanyar, ajudar i col·laborar. Es busca aquesta absència de judici com a primer pas per acceptar-se a un mateix.
 3. Sentiment de pertinença al grup: En la nostra societat això no és fàcil d’aconseguir, tenir un espai de seguretat i confiança. No obstant això, és un dels elements que més salut ens aporten. Ser un més del grup, pertànyer i ser acceptat, conformen una experiència que pot ser transformadora. Tots necessitem espais en els quals sentir-nos acceptats i adonar-nos que som volguts per la resta i presos en compte. El grup s’enforteix amb cada membre que se sent part d’ell.
 4. Assaig real en interacció amb altres persones: El que aprenem dins del grup, ho podem posar en pràctica amb les mateixes persones del grup, és un espai de seguretat en el qual poder experimentar noves formes de fer, sentir i actuar.
 5. No estem sols: Una de les sensacions que més sofriment ens genera, és la sensació d’estar sols davant una experiència difícil o problema. En un grup ens reconeixem en l’altre en el dolorós i el difícil. L’experiència deixa de ser  única, l’altre experimenta i sent com nosaltres. Així com podem tenir el plaer de compartir el positiu, els objectius que anem aconseguint.
 6. És més econòmic: Per acabar i no menys important una teràpia grupal és bastant menys costosa que una individual. No obstant això, podries complementar amb una teràpia individual de menor freqüència per poder reforçar el teu procés.

Durada, preu i contacte

 • Durada: les sessions de treball són de 2h. un cop cada 15 dies
 • Preu: 40€ mes (IVA inclòs).
 • Possibilitat de fer grup obert i/o tancat.
 • Primera sessió informativa gratuïta i sense compromís (30 min).
 • Contacte: Marino de la Cruz: 639721598   Sílvia Salvat: 634540902

T'interessa? Demana més informació

Curriculum está vacío
Marino De La Cruz

Marino De La Cruz Terapèuta

Abrir chat
Powered by