Teràpia de parella

0 Review

CARINYO T’ESTIMO… JA ET CANVIARÉ…

La parella no és una obra de teatre.

El bon amor en la parella es reconeix «perquè en ell som exactament com som i deixem que l’altre sigui exactament com és». Joan Garriga

Diuen que el millor curs de creixement personal que hi ha és la relació de parella. En ella es posen en joc les nostres emocions més profundes, les que ens van donar forma per buscar l’amor en la vida, les de la nostra infantesa. Normalment en els empipaments o en les crisis hi ha 2 nens reclamant ser vists i entesos, exigint amor des d’un buit no resolt i desde la rigidesa de pensaments inadaptats…

Partim de la base que en una relació de parella hi ha tres vides: la vida d’un, la vida de l’altre i la vida que tenen en comú. I les vides particulars de cadascun han de ser negociades, acceptades i respectades per l’altre. És el tema de la confiança i entrem en el tema del respecte al territori particular de cadascun. La territorialitat és important a tenir en compte i facilités una millor convivència, a més d’evitar incomoditats que puguin desembocar a considerar a l’altre com un “intrús” en la nostra vida en comptes d’un company solidari o un aliat. Té a veure amb el respecte a l’altre del que parlàvem abans, però té els seus matisos dels quals parlarem en l’article sobre territorialitat

Si aprenem a viure les decepcions i els sofriments relacionats amb l’amor de Pareja, com a Mestres que ens diuen com és millor portar les coses relacionades amb el cor, i cap a on NO dirigir-se,

Comunicació: l’ingredient estrella

Comunicar-se no es refereix a parlar molt, sinó a poder expressar-li a la nostra parella els nostres sentiments, inquietuds, projectes…, i obtenir un “feedback” per la seva banda. Si existeix una bona comunicació és fàcil resoldre els problemes que van sorgint.

Escoltar: l’altra cara de la moneda

tan important com ser capaces de parlar i comunicar-nos. pot explicar-te qualsevol cosa perquè tu li vas a prestar tota la teva atenció. ajudarà a comunicar-vos millor, a crear llaços especials de complicitat entre vosaltres i a saber què vulgues, què necessita o què preocupa a l’altre.

Ser comprensius: posar-se en el seu lloc

Abans de jutjar una situació, per molt greu o absurda que et sembli, intenta posar-te en el seu lloc, tractar d’esbrinar què sent, com pensa, perquè s’ha comportat així. Ningú té mai la raó absoluta i sempre hi ha moltes versions per a la mateixa història.

llibertat ben entesa

Cada membre de la parella té dret als seus moments d’independència i intimitat, a desenvolupar els seus projectes, aficions o il·lusions sense sentir-se coartat per l’altre.

Encara que et sembli el contrari, controlar a la teva parella, voler estar sempre amb ella o prohibir-li fer certes coses simplement per inseguretat, és el que més pot allunyar-te d’ella. Una parella no suposa un contracte d’esclavitud sinó de col·laboració. La postura més generosa i beneficiosa per a la relació és recolzar a la parella d’una manera constructiva en el seu desenvolupament individual.

Desenvolupament personal.

És molt important entendre que encara que sigueu parella seguiu sent persones independents, amb una personalitat i una vida pròpies. Heu de madurar i desenvolupar-vos de forma individual perquè existeixi un equilibri en la parella; cap ha de viure a l’ombra de l’altre o ser totalment depenent d’ell. Per descomptat, aquest desenvolupament ha de ser paral·lel al vostre desenvolupament i maduresa com a parella.

Per aconseguir-ho és fonamental que tingueu uns objectius comuns en la vida: casa, treball, fills, viatges, vida en parella, etc. A més, és important que sentiu que existeix entre vosaltres un tipus d’unió que va més enllà del material, una connexió espiritual, una forma comuna de sentir la vida i la relació. Al principi del enamorament i la passió proporcionen aquesta unió especial; després fa falta una mica més.

Això us permetrà que no hi hagi un desequilibri entre els vostres interessos individuals i en comú.

Tenir vida social

Encara que al principi només us vingui de gust estar junts i sols, és fonamental que tingueu vida social. Però no solament de forma individual sinó com parella. Això significa que tingueu amistats comunes amb les quals pugueu fer plans. Això també pot fer-se extensiu a la família.

Sortir i divertir-vos junts us farà sentir bé i li donarà un polsim d’emoció a la vostra vida de parella. La vida social també es refereix, per descomptat, a la qual a més tingueu cadascun pel vostre compte.

És important que tots dos pugueu seguir gaudint dels vostres propis amics sols, per descomptat, d’una forma honesta i sana. Per a això és fonamental tenir confiança en la parella, el següent punt de la llista.

Confiança: evita el desamor

Una relació sense confiança mútua no va enlloc. No una confiança cega sinó racional. Si no tenim motius reals o provats per desconfiar, atabalar a la nostra parella amb les nostres pors i les  inseguretats l’apartarà de nosaltres. La falta de confiança enrareix les relacions i fa difícil la convivència.

El que és objecte de sospita o assetjament sol acabar desenamorant-se perquè l’actitud de la seva parella li impedeix gaudir de les coses més simples; per no crear situacions incòmodes acaba renunciant a moltes coses. Però la persona que desconfia també sofreix molt i pot passar fàcilment de l’amor a l’obsessió. La solució a aquest problema passa per la comunicació.

Afecte: després de la passió

És imprescindible perquè una relació sobrevisqui. Les manques afectives solen acabar amb moltes parelles. L’afecte és la demostració de l’amor, fonamental una vegada que l’enamorament  i la passió comencen a decaure.

És molt important tenir sempre una actitud afectuosa cap a la nostra parella i fer-li demostracions d’afecte malgrat que porteu molt temps junts. No sentir-se volgudes és una de les principals queixes de les dones.

L’afecte és alguna cosa que ha de cuidar-se cada dia, ja que és el que més fàcilment es perd amb el temps i la rutina. Coneixes tant a la teva parella que no creus que necessiti les teves manyagues i carícies. Si no rebem afecte hem de fer-li-ho saber a la nostra parella per veure si es tracta d’una qüestió de descuit o existeix una causa més profunda.

Sexe: la sal de la relació

Que el sexe funcioni és un gran punt a favor perquè una relació duri, però tampoc ha de ser-ho tot. Si només quedeu per practicar sexe és difícil que la vostra relació arribi a una mica més.

És important que tots dos gaudiu amb les relacions sexuals i prengueu la iniciativa a l’hora de mantenir relacions. El sexe, com l’afecte, també cal cuidar-ho, no tornar-se còmodes amb el pas del temps.

El cansament, l’estrès, els nens i les preocupacions fan estralls en la vida sexual de moltes parelles. Quan el desig està inhibit cal buscar-ho i propiciar-ho, mantenir una vida sexual activa és un treball i una qüestió dels dos.

Amor: saber donar i rebre

A estimar també s’aprèn. De fet, és un acte madur i pot ser molt conscient. En gairebé totes les parelles sol haver-hi un que exerceix el rol d’amant i un altre el d’estimat. És molt còmode deixar-se voler, però no sempre és la postura que més felices ens fa dins d’una relació.

Tan important és que la nostra parella ens digui que ens vol, com poder dir-ho nosaltres. Hi ha persones que té una enorme capacitat per estimar i lliurar-se i unes altres a les quals els costa tant que arriben a fracassar en les seves relacions encara volent a l’altra persona.

En la teràpia de parella treballem 2 terapeutes, per donar espai al masculí i el femení, perquè cada integrant de la parella se senti representat en la trobada. En els problemes de parella no hi ha víctimes, ni culpables, hi ha 2 adults que no saben veure’s des del cor.

Durada, preu i contacte

  • Durada: les sessions de treball són de aproximadament 90 minuts. Un cop per setmana durant el temps que client i terapeuta pactin.
  • Preu: 110€ sessió (IVA inclòs).
  • Primera sessió informativa gratuïta i sense compromís (30 min).
  • Contacte:
  • Marino de la Cruz: 639721598
  • Sílvia Salvat: 634540902

T'interessa? Demana més informació

Curriculum está vacío
Marino De La Cruz

Marino De La Cruz Terapèuta

Abrir chat
Powered by