Teràpia d’addiccions

Price Gratis
0 Review

TERÀPIA EN ADDICCIONS I FAMILIARS

Si saps que tens un problema de drogues, és hora de posar-se en marxa. Les drogues no afecten a tots per igual, i voler controlar-les com a l’inici del consum, ja no és possible. La vida gira entorn del consum, gens plena; ni la família, ni els diners, ni el treball (si n’hi ha) ni els amics. El desig de consumir és superior a les necessitats vitals del dia a dia. Quan consumir drogues es converteix en un problema, quan es converteix en addicció, la substància ja no és només una manera de divertir-se, d’evadir-se temporalment del mundà. Es converteix en una manera de ser, de viure. Quan la substància passa a formar part principal de la personalitat, deixar-la és com desprendre’s d’una part d’un mateix. De les defenses amb les quals un ha après a afrontar (o tapar) la vida i els seus alts i baixos.

La confiança, la seguretat, la fe en un mateix no existeix ja que s’ha consolidat amb una cosa externa (la substància) s’ha forjat en la dependència, en un binomi brutal i un creu que no està en el seu interior. Deixar de consumir és connectar amb aquest buit que mai es va omplir d’una manera natural. Deixar de consumir drogues és un procés, és un camí. Per a alguns curt, per a altres etern, per a tots d’aprenentatge.
És cert que hi ha gent que pot deixar-ho sense necessitat de realitzar cap canvi personal, després el temps i les experiències de vida obliguen a adaptar-se a les noves situacions i es creix d’una manera o una altra. És llei de vida.

En addiccions no parlem de drogues. No opinem sobre elles. Treballem sobre el problema, sobre l’esclavitud que suposa no poder deixar de consumir.
És fàcil?. No, no ho és. No ho és, perquè no significa només deixar la substància, significa canviar, significa créixer i travessar moments dolents sense recórrer al calmant que ho solucionava tot. Però, és possible? Sí, sí que ho és. I això és l’important.

Tenim més de 25 anys d’experiència en acompanyament i recuperació en addiccions. Hem vist i viscut el regal de veure moltes vides recuperades i alhora hem après en el camí i millorat la nostra manera de de atendre les persones que sofreixen aquesta dificultat.
Vols donar-te una oportunitat? Primera visita gratuïta i sense compromís.

METODOLOGIA

Deixar de consumir és un procés diari, és un treball de consciència de 24 hores. La ment addictiva no pot acceptar no consumir “mai més”, entra en estrès i caos i això facilita les recaigudes. No és una qüestió de voluntat. La voluntat pot servir alguns períodes de temps, però és molt difícil mantenir una cosa així només des d’ella. La vida és una successió d’estats d’ànims, de pujades i baixades emocionals i quan es té la malaltia de l’addicció, el consumir no apareix com una catàstrofe, sinó que apareix com una solució al problema. Davant les dificultats, consumir s’ha convertit en un comportament automàtic i compulsiu i consumir una vegada no basta i 1.000 vegades no són suficients. L’addicció no és una malaltia amb lògica.

Treballem l’addicció com a malaltia. Avui dia hi ha múltiples opinions sobre si ho és o no. Per a nosaltres sí que ho és, i el fet de reconèixer-se malalt és l’ingredient principal perquè un accepti prendre la medicació (eines de recuperació) que un precisa. Si no, tornem a moure’ns des del camp de la voluntat, en comptes de l’aprenentatge i l’experiència que un té sobre la seva vida i el seu consum.
No treballem amb tots els addictes. Tenim un sol requisit per a acceptar a la persona que vulgui iniciar el treball de la recuperació amb nosaltres:

  • Que sigui un mateix qui ho demani i que ja hagi sofert per culpa del consum.
  • Només és des de la pròpia responsabilitat que un pot assumir la seva pròpia recuperació.
  • Tu tens el principal, el dolor de saber-te perdut, nosaltres les eines.
  • L’acompanyament que fem és diari.
  • Usem les noves tecnologies per a facilitar el contacte i no encarir els tractaments.

Ampliarem la metodologia en les primeres visites.

Marino de la Cruz
Terapeuta Gestalt , Terapeuta Corporal i Educador social.
Especialista en addiccions.
639721598

PER A FAMILIARS

Si ets un familiar d’una persona afectada per la malaltia de l’addicció és molt probable que també necessitis acompanyament. A ningú li preparen per a viure el dolor que significa tenir aquesta malaltia en la família. La persona volguda s’ha transformat en algú desconegut, incontrolable. Només la por, la incomprensió, la desconfiança i l’empipament es mouen en els espais familiars.

Tres són els motius pels quals és important aprendre a acompanyar a algú que sofreix la malaltia. El primer, perquè la persona no vol fer tractament, amb el que és necessari aprendre estratègies que ajudin a no facilitar el consum i alhora a no enfonsar-se en el procés. El segon, perquè mentre la persona està en tractament, la por que s’ha instal·lat durant l’època de consum, fa que la família es comporti d’una manera molt controladora i pot arribar a provocar situacions que no ajuden a la recuperació. I el tercer, perquè la vida emocional dels familiars també ha estat afectada per l’addicció i és necessari atendre-la i sanar-la.
Si ets familiar d’algú amb aquesta dificultat, pots demanar una primera vista gratuïta i sense compromís

Sílvia Salvat Astorch
Terapeuta Gestalt, Terapeuta Bioenergètica
Especialista en familiars d’addictes.

634540902

T'interessa? Demana més informació

Curriculum está vacío
Marino De La Cruz

Marino De La Cruz Terapèuta

Abrir chat
Powered by